BRS och GUG pausas

I september 2024 beslutade BYNs parter att det ska göras en ordentlig översyn av branschrekommenderad skola (BRS) och godkända utbildningsgivare (GUG).

Förenkla och finna mervärden

Översynen görs för att förenkla arbetet för skolor, regioner och kansliet, men även för att hitta mervärden för att vara en av branschen godkänd skola/utbildare. BYN kommer att arbeta med detta från och med nu fram till juni 2025. Alla skolor/utbildningsgivare kommer därefter att ges möjligheten att återigen ansöka, men enligt de nya kriterierna.

Nyansökningar pausas

Under tiden som arbetet genomförs pausas möjligheten till nyansökan för både branschrekommenderad skola och godkänd utbildningsgivare. Det kommer inte heller att vara möjligt för utbildningsgivare att komplettera med fler yrkesutgångar eller rapportera in lärarbyten.

Upphandlingskrav

För utbildningsgivare som utbildar på uppdrag av Arbetsförmedlingen kommer ansökan vara tillgänglig, då det är ett krav i Arbetsförmedlingens upphandling av utbildning att leverantören är godkänd av branschen. Kontakta Carina Sköld på BYNs kansli för vidare information, carina.skold@byn.se

Berörda parter kommer informeras

BYNs kansli kommer att meddela de branschrekommenderade skolor som är berörda och inte kommer att kunna göra en förnyelseansökan under den kommande förnyelseperiod.

Information

Under våren 2025 kommer information kring de nya kriterierna samt när det är dags att göra sin nyansökan att presenteras på byn.se

Vid eventuella frågor mejla: brs@byn.se (gymnasieskolor) eller: gug@byn.se (vuxenutbildning)